Diş Beyazlatma

Diş hekimliğinde estetik uygulamalar artık ön planda bulunmaktadır. Bunlara uzun senelerdir uygulanan tedavilerden birisi olarak diş ağartma işlemini ekleyebiliriz.

Diş beyazlatma işlemi oldukça konservatif(Koruyucu) bir işlemdir. Kliniğimizde güvenerek hastalarımıza uygulamaktayız.

Her insanın nasıl saç, ten, göz rengi varsa  diş rengi de bulunmaktadır. Ve aynı şekilde insanda nasıl zamanla oluşan veya doğuştan lekeler, benler, izler varsa dişlerde de aynı şekilde lekelenmeler, kırıklar, çatlaklar bulunmaktadır.

Diş beyazlatma işlemi lekesiz( Demineralizasyon ve flor lekeleri gibi) dişlerde oldukça güzel sonuçlar vermektedir. Ancak bazı lekelerde, leke daha da belirginleştiği için dikkatli olmak gerekmektedir. Bu tip durumlarda var olan lekelerin üstüne geçici restorasyonlarla kapatıp koruma altına alıp, beyazlatma işlemini uygulayıp, daha sonrasında çıkartmaktayız.

Ağız hijyeni yetersiz hastalarda bu tedavi yapılamamaktadır.

Diş beyazlatma işlemi  , saç boyatma işlemine  benzemektedir. Daimi bir beyazlık sağlamamakla birlikte etki süresi, kişinin gıda ve sigara alışkanlığına göre değişebilmektedir. Sonrasında tekrardan uygulanması gerekmektedir.

Home bleaching işlemi

Beyazlığın daha uzun sürebilmesi istenildiği durumlarda hastalarımıza home bleaching tedavisi uygulamaktayız.

Home bleaching de hastamızın ağzından aldığımız ölçüye göre bir şeffaf bir plak oluşturulmaktadır. Bu plağın içine sıkılan beyazlatıcı jel ajanıyla günde 6-8 saat kullanılarak beyazlığın devamlılığı sağlanılmaktadır.

Office bleaching işlemi

Office bleaching işleminde hastalarımıza direk tek seansta beyazlatma işlemi uygulayarak , anında beyazlık sağlayabilmekteyiz.

İlk olarak dişlerin etrafına koruyucu bir bariyer sürülmektedir. Gerekli izolasyon sağlanıldıktan sonra beyazlatıcı ajan dişlerin üstüne sürülür ve beyazlatıcı ışın cihazıyla bu jel aktive edilerek 20’dklık bir beyazlatma işlemi uygulanır. Her hangi bir hassasiyet olmaması durumunda bu süre uzatılarak bir seans daha uygulanabilmektedir. Sonrasında jel yıkanınır ve işlem biter.

Renklendirici gıdalardan uzak durmak önemlidir.

Beyazlatma işleminden sonra birkaç haftalık sıcak-soğuk hassasiyeti izlenebilmektedir. Yine birkaç haftalık sürede renklendirici gıdalar ve sigaradan uzak durmak beyazlığın kalıcılığını uzatacaktır.

Yediğiniz gıdalara dikkat etmeniz ve sigaradan kaçınmanız, dişlerin düzenli olarak fırçalanması bu tedavinin olmazsa olmazıdır. Aksi taktirde tedavi başarısız olmaktadır.

Bleaching işleminden önce detetraj ve polisaj işlemi(Diş taşı temizliği) gerekiyorsa muhakkak yapılmalı, yapılacak restorasyonlar(dolgu, kaplama gibi) , renk uyumunu sağlamak için bleaching işlemi sonrasında yapılmalıdır.

Yazıyı zenginleştirme
Beyazlatma işleminden önce sürülen diş eti bariyeri

İşlem sonrasında oluşacak hassasiyet için hassasiyet giderici macunlar tavsiye edilmektedir. Yeterli gelmediği durumlarda flor uygulaması veya şikayeti giderici ajanlar sürülmektedir.

Diş hekimleri kontrolünde yapılan işlemlerin dişleriniz için bir zararı yoktur, öyle bir durum olsa, zaten uygulanmazdı. Piyasada satılan beyazlatıcı ürünlerin ve macunların çoğunda aşındırıcılar bulunmaktadır. Bunların uzun süreler kullanılması dişlerinizi aşındırır ve hassasiyet yaratabilmektedir.

Televizyon programları ve sosyal medya üzerinde verilen karbonatlı- limonlu tariflerde aynı şekilde kontrolsüz ve sık uygulamalar dişlerinize zarar verecektir. Bunlardan kaçınmanız sağlığınız için önemlidir.

Diş beyazlatma işlemi çürüğü olmayan sağlıklı ağızlara uygulanması gereken bir işlemdir. Öncelikle oral sağlıktır, sonrasında estetik sağlanmalıdır.